500-700 g vepřové masa, 700 g žluté dýně,
3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 rajče, špetka
sušeného tymiánu, sůl, pepř, 1 kostka zeleninového bujonu, 2-3 lžíce ananasové
šťávy nebo 1 dl bílého vína, petrželová nať, 1 lžička maizeny
Vepřové maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej a prudce na něm opražíme nakrájené maso. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli, promícháme a za častého míchání pražíme dál.
Přidáme sůl, pepř, tymián, podlijeme trochou horké vody a na mírném plameni dusíme přikryté.
Když je maso poloměkké, přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou dýni, oloupané a nakrájené rajče, bujon, ananasovou šťávu (nebo bílé víno), promícháme a dusíme doměkka.
Nakonec přidáme maizenu rozmíchanou s lžíci studené vody.
Jemně promícháme a podle potřeby dochutíme. Posypeme petrželovou natí. Vhodnou přílohou je rýže.