Dušený pstruh v alobalu

pstruh

4 malé pstruhy, 2 citrony,

1 svazek kopru, sůl, pepř, 1 větší salátovou okurku,

1 lžička hořčičných semínek, 4-8 lžic bílého vína, alobal

Pstruhy omyjeme a osušíme. Jeden citron přepůlíme. Jednu jeho půlku vymačkáme, druhou nakrájíme na tenké plátky, které pak ještě přepůlíme. Kopr jemně nasekáme. Pstruha důkladně pokapeme citronovou šťávou a posypeme solí a pepřem.

Pak do břišní dutiny pstruha vložíme po dvou půlkolečkách citronu a pár snítek kopru. Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

Okurky smícháme se zbytkem sekaného kopru a hořčičnými semínky. Potom je osolíme a okořeníme pepřem a vždy čtvrtinu z celého množství rozložíme na velký kus alobalu.

Navrch položíme pstruha a pokapeme jej 1-2 lžícemi bílého vína.

Alobal dobře uzavřeme a pstruhy pečeme v předem vyhřáté troubě 30-35 minut. Pstruhy upravíme i s alobalem na talíře a servírujeme ozdobené zbytky citronu a kopru.

Print Friendly