500 g špaget, sůl, 2 stroužky česneku,
2 lžíce másla, 1 zelenou, 1 červenou,
1 žlutou papriku, bílý pepř, 1 svazek pažitky,
2 lžíce rostlinného tuku nebo oleje, 100 g parmezánu
Špagety uvaříme podle návodu na obale a necháme okapat. Mezitím si nakrájíme papriky na malé kostičky, pažitku nakrájíme nadrobno a rozstrouháme připravený sýr.
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a na horkém másle ho osmažíme do zlatista.
Česnek vyjmeme a na zbylém tuku podusíme nakrájenou papriku. Dochutíme solí a pepřem. Pokrájenou pažitku krátce povaříme v trošce nudlové vody.
V nádobě si rozpustíme tuk. Přidáme špagety, pažitku a promícháme. Přidáme podušenou papriku, česnek a všechno promícháme.
Na talíři posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.