Salát s ředkvičkou a žampiony

restovana_zelenina

2 svazky ředkviček, ½ hlávky ledového salátu,

2 menší cibule, sůl, pepř, petrželová nať,

150 g sterilizovaných žampionů, vinný ocet podle

chuti, špetku cukru a vody, pár kapek olivového oleje

Cibuli očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Jemné posolíme a promícháme. Ředkvičku umyjeme a nakrájíme na plátky i se slupkou.

Žampiony nakrájíme také na plátky. Hlávkový salát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a všechno přidáme do mísy k cibuli.

Z vinného octu, špetky cukru, vody a pár kapek olivového oleje vymícháme dressing, kterým zalijeme na připravené suroviny v míse.

Dobře promícháme. Nakonec přidáme i jemné petrželové lístky. Podáváme ihned.

Print Friendly