Rybí filé na slanině a zelenině

karotka_zelenina

600 g rybího filé, sůl, pepř, citronová šťáva, 4 lžíce oleje,

150 až 200 g slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku,

cuketa, rajčata, červená paprika, petrželová nať, několik lístků bazalky, trochu vegety

Všechnu zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na dlouhé a tenké plátky. Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme plátky nakrájené slaniny. Upevníme párátkem nebo nití a uložíme na plech vymazaný polovinou oleje. Dáme péct do trouby, až je slanina křupavá.

Mezitím v pánvi na zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme posekaný česnek a postupně přidáváme připravenou papriku, cuketu, rajčata a všechno opražíme do polo měkka.

Zeleninovou směs dochutíme vegetou. Přimícháme petrželovou nať a všechno přidáme k rybím rolkám na pekáči.

Opatrně promícháme a dopečeme. Podle potřeby dochutíme solí.

 

Print Friendly