3 vejce, 80 g moučkového cukru,1 vanilkový cukr, 1 lžička strouhané citronové kůry, 100 g hladké mouky,prášek do pečiva
Náplň: 80 g lískových oříšků,
500 ml smetany na šlehání, 2 vanilkové cukry,
1 ztužovač šlehačky, 4 kiwi
Žloutky vymícháme nebo vyšleháme s polovinou moučkového cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým moučkovým cukrem na tuhý sníh. Obě vyšlehané hmoty spojíme, vmícháme citronovou kůru a prosetou hladkou mouku s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme 8-10 minut.
Po upečení vybereme z plechu, jemně poprášíme moukou a svineme do rolády. Necháme vychladnout. Mezitím lískové oříšky opražíme v troubě asi 10 minut, potom je v utěrce zbavíme slupek.
Část z nich dáme stranou, zbylé umeleme na jemno. Smetanu spolu s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky vyšleháme dotuha.
Do dvou třetin vmícháme nakrájené kiwi. Vychladlou roládu potřeme vyšlehanou šlehačkou, opět svineme a dáme do lednice ztuhnout.
Po ztuhnutí potřeme vrch rolády zbylou šlehačkou a ozdobíme lískovými oříšky a plátky kiwi.