Kategorie Ryby

Dušený pstruh v alobalu

pstruh

4 malé pstruhy, 2 citrony,

1 svazek kopru, sůl, pepř, 1 větší salátovou okurku,

1 lžička hořčičných semínek, 4-8 lžic bílého vína, alobal

Pstruhy omyjeme a osušíme. Jeden citron přepůlíme. Jednu jeho půlku vymačkáme, druhou nakrájíme na tenké plátky, které pak ještě přepůlíme. Kopr jemně nasekáme. Pstruha důkladně

Celý recept

Rybí filé na slanině a zelenině

karotka_zelenina

600 g rybího filé, sůl, pepř, citronová šťáva, 4 lžíce oleje,

150 až 200 g slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku,

cuketa, rajčata, červená paprika, petrželová nať, několik lístků bazalky, trochu vegety

Všechnu zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na dlouhé a tenké plátky. Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme plátky nakrájené slaniny. Upevníme párátkem nebo nití a uložíme na plech vymazaný polovinou oleje. Dáme péct do trouby, až je slanina křupavá.

Celý recept

Plněné pstruhy

kapr

4 pstruhy, 1 větší cibule, 2 rajče, 1 paprika,

½ citronu, olej,

petrželová nať

Pstruhy umyjeme, osušíme, pokapeme olejem a necháme ½ hodiny postát na chladném místě. Očištěnou cibuli, rajčata a papriku nakrájíme nadrobno, přidáme posekanou petrželovou nať a zlehka promícháme.

Vzniklou směsí naplníme pstruhy, polijeme horkým olejem, pokapeme citronovou šťávou a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.

Podá...

Celý recept