Kuře s klobásou a olivami

kure_na_pomerci

1 celé kuře, 100 g klobásy, 1 lžíce černých

oliv bez pecek, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla,

300 g rajčat z konzervy, 1 lžíce rajčatového

protlaku, trochu hladké mouky, sůl, pepř

Kuře umyjeme, osušíme a rozdělíme na menší porce. Osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozhřejeme olej s máslem a opečeme kousky kuřete. Opečené kuře vybereme a odložíme stranou.

Do výpeku dáme klobásu nakrájenou na kolečka, chvíli opražíme. Přidáme olivy, rajčata z konzervy, protlak a všechno promícháme.

Do směsi vrátíme odložené kuřecí kousky. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka na mírném plameni.

Během dušení občas promícháme a podle potřeby dolijeme vodu. Kuře podáváme s rýží nebo s bramborami. Vhodnou přílohou je i čerstvý zeleninový salát.

Print Friendly