Hovězí vařené v zelenině

karotka_zelenina

500 až 750 g hovězího masa,

4 mrkve, 2 petržele, 1 kedlubnu,

3 středně velké pórky, 3-4 zrnka černého pepře, 2-3 zrnka nového koření,

1 bobkový list, 1 kostka zeleninového bujonu

Hovězí maso v celku umyjeme a osušíme. Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme koření a bobkový list. Když voda vře, vložíme do ní maso a necháme chvíli prudce vařit.

Potom plamen ztišíme a hrnec přikryjeme. Mezitím si umyjeme a očistíme zeleninu a nakrájíme na větší kousky.

Kedlubnu nakrájíme na osminky a všechnu zeleninu kromě pórku přidáme asi v polovině vaření, k masu. Osolíme, znova přikryjeme a vaříme.

Když už je všechno téměř měkké, přidáme nakrájený pórek, kostku zeleninového bujonu a dovaříme. Bobkový list vyhodíme, maso a zeleninu vybereme a vývar scedíme

. Máme tak polévku, do které už jenom uvaříme nudle. Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a s vařenými bramborami.

Print Friendly