700 g uvařené bílé fazole, 300 g rajčat, 400 g tuňáka v oleji v konzervě, 1 svazek mladé cibulky,
2 menší pórky, 2 lžíce kapary, několik salátových listů, 2 lžíce balzámového octu,
6 lžic olivového oleje, sůl, pepř, kmín, trochu bylinek (bazalka, petrželová nať…)
Den předem namočíme bílou fazoli do vody. Na druhý den ji uvaříme v osolené vodě spolu s kmínem do měkka. Tuňáka scedíme, rozebereme na kousky a přidáme k uvařené fazoly do mísy.
Přidáme kapary, nakrájené rajčata a kolečka cibule a pórku. Olej, ocet, posekané salátové listy a bylinky zmixujeme a promícháme do mísy k ostatním surovinám.
Nakonec salát dochutíme solí, pepřem a necháme chvíli v lednici odležet.
Podáváme s čerstvým pečivem.