500 g menších brambor, 850 g čočky (z konzervy),
4 cibule, 2 stroužky česneku, 100 ml zeleninového vývaru z kostky, 4 lžíce bílého vinného octa,
1 lžička cukru, sůl, 6 lžic oleje, 2 jablka, pepř,
kari koření, petrželová nať, 3 tenké plátky slaniny
Brambory oloupeme a uvaříme je ve slané vodě. 1 cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninový vývar z kostky, ocet, nakrájenou cibuli a česnek krátce povaříme. Ochutíme solí a přidáme olej.
Uvařené brambory přelijeme horkou marinádou a necháme chvíli uležet. Mezitím necháme okapat čočku.
Umyjeme jablka, rozčtvrtíme a vyřízneme jaderníky. Potom je nakrájíme na menší kousky. Zbylé 3 cibule nakrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na pánvi do křupava. Přidáme cibuli a spolu osmažíme do zlatova.
Čočku, jablka a umytou petrželku promícháme s bramborami a vše dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Salát upravíme na mísu a podáváme posypaní slaninou a cibulí.