600 g kuřecích křídel, 50 g mandlí,
4 lžíce oleje, 1 lžíce škrobové moučky,
1 lžíce hořčice, 1 stroužek česneku, trochu vegety,
1 šlehačková smetana, sůl, kari koření,
trochu citronové šťávy, petrželová nať
Kuřecí křídla umyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec osolíme. V misce vymícháme 2 lžíce oleje, hořčici, stroužek česneku a kari koření. Do vzniklé směsi vložíme připravené kuřecí křídla.
Promícháme je, aby se dobře obalili, přikryjeme a dáme na hodinu do lednice odležet. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a necháme osušit.
Do zapékací mísy potřené zbylým olejem uložíme odležené marinované křídla, posypeme mandlemi a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení křídla obracíme, potřeme zbylou marinádou a podle potřeby podlijeme trochou vody.
Když jsou křídla upečené do zlatista, zalijeme je smetanou rozmíchanou se škrobovou moučkou, trochou vegety a ještě chvíli pečeme, až začne omáčka bublat. Upečené kuřecí křídla podáváme s vařenými těstovinami nebo bramborami.